Bergstaden Teaterlag

Foranledningen til oppstarten av Bergstaden Teaterlag i 1978 var Johan Falkbergets livsverk.
I samarbeid med Riksteateret ble 100-årsjubiléet for dikterens fødsel markert blant annet med den stort anlagte oppsetningen av Den Fjerde Nattevakt i 1979 en forestilling som også ble vist to ganger i Oslo.
Den spede begynnelsen var revyen under NM på ski i 1977, og laget ble offisielt stiftet 19. september 1978 og kan med andre ord feire sine trettiseks år i høst.

Siden den gang har BT hatt en markant plass i Bergstadens kulturliv, og svært mange barn og voksne har deltatt i aktivitetene og ført laget mot nye høyder. BT har oppnådd bred kompetanse på alle områder innen teatervirksomhet og har vært innom de fleste genre som ”seriøst” teater, tidsbilder, komedier, historiske spill og opptog, sommer- og martnasrevyer, kabareter, barneforestillinger, julespill, musikkspill og musikalske show med innslag av dans.

Større friluftsoppsetninger som ”Bør Børson Jr.” – også med en ”turnéforestilling” i Olavshallen under VM på ski i 1997 – og BTs engasjement i ”Det brinner en eld”, senere "Elden", har betydd spesielt store utfordringer på alle plan.

Flere hundre personer har hatt ett eller annet engasjement innom BT siden starten i 1978, og flere av de som var med og stiftet laget er fremdeles aktive, både på og bak scenen.